Decontul de TVA are formular nou

Magazin Salajean 13 ianuarie 2012 0

Decontul de TVA are formular nouAgentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a facut public, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, modelul si continutului formularului 300 Decont de taxa pe valoarea adaugata.

Noul formular se utilizeaza incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii ianuarie 2012.

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata (TVA) care efectueaza in perioada de raportare numai operatiuni in interiorul tarii pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat prin bifarea casutei corespunzatoare din programul de asistenta pus la dispozitie pe websiteul ANAF, la adresa www.anaf.ro, sectiunea Formulare fiscale, din prima pagina.

Formularul 300 se depune la urmatoarele termene: lunar, pana in data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se depune decontul, de persoanele impozabile pentru care perioada fiscala este luna calendaristica; trimestrial, pana in data de 25 inclusiv a primei luni din trimestrul urmator celui pentru care se depune decontul, de persoanele impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic; semestrial, pana in data de 25 inclusiv a primei luni din semestrul urmator celui pentru care se depune decontul, de persoanele impozabile pentru care organul fiscal competent a aprobat ca perioada fiscala semestrul calendaristic; anual, pana in data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se depune decontul, de persoanele impozabile prevazute la pct. 80 alin. (4) din Normele metodologice si de persoanele impozabile pentru care organul fiscal competent a probat ca perioada fiscala anul calendaristic; pana in data de 25 a celei de-a treia luni a trimestrului calendaristic, pentru primele doua luni ale aceluiasi trimestru calendaristic, de persoanele impozabile care utilizeaza trimestrul ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, daca exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare intervine in a doua luna a trimestrului respectiv. Decontul se va depune pentru luna a doua a trimestrului, dar va cuprinde si operatiunile realizate in prima luna a acestuia.

Ordinul prevede ca nu se inscriu in decont taxa pe valoarea adaugata din facturile de executare silita, de persoanele abilitate prin lege sa efectueaze vanzarea bunurilor supuse executarii silite si taxa pe valoarea adaugata pentru care se afla in derulare o inlesnire la plata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »