Declaratiile fiscale, online si pentru Salaj

Magazin Salajean 30 ianuarie 2008 0

Prevederea depunerii online a declaratiilor fiscale s-ar putea aplica, incepand cu a doua parte a acestui an, si in Salaj, conform unui proiect de act normativ elaborat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Proiectul propune extinderea metodei de depunere a declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta la toate categoriile de contribuabili, care au obligatia sa depuna declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat, declaratia privind impozitul pe profit, decontul si decontul special de TVA, declaratia rectificativa si decontul privind accizele. Propunerea are in vedere contribuabilii aflati in administrarea unitatilor fiscale din raza teritoriala a municipiului Bucuresti si a judetelor Alba, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Cluj, Covasna, Giurgiu, Iasi, Ilfov, Maramures, Olt, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea si Valcea.

Directia Generala a Finantelor Publice Salaj considera ca este un proiect care vine atat in avantajul contribuabillilor, cat si al functionarilor publici, eliminandu-se aglomeratiile de la ghisee in perioada depunerii declaratiilor fiscale, declara Gina Bicazan, purtator de cuvant al institutiei.

Metoda a fost aplicata gradual, astfel ca, intr-o prima etapa, ea a fost introdusa pentru contribuabilii persoane juridice cu domiciliul fiscal in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov. In etapa urmatoare, aplicarea ei a fost extinsa la nivelul a inca zece judete, respectiv Bacau, Bihor, Brasov, Braila, Cluj, Iasi, Olt, Sibiu, Timis si Valcea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »