Declaratiile 112, depuse obligatoriu on-line!

Magazin Salajean 15 martie 2012 0

Declaratiile 112, depuse obligatoriu on-line!Declaratiile privind impozitul pe salarii si contributii (formular D112) se depun obligatoriu on-line, informeaza Directia Generala a Finatelor Publice (DGFP) Salaj. Potrivit finantelor locale, aceasta modalitate de depunere poate fi utilizata, optional, si in cazul declaratiilor D100, D300, D390, D394, D710 si a situatiilor financiare anuale.

Termenul pentru intocmirea si depunerea la organul fiscal a situatiilor financiare anuale este de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv pana la data de 30 mai 2011 pentru societati comerciale, societati/companii nationale, regii autonome, institute nationale de cercetare-dezvoltare. Pentru celelalte persoane juridice, termenul de depunere este de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar.

Toate tipurile de situatii financiare si raportarile anuale se depun numai pe noile versiuni ale programelor de asistenta, in format PDF cu fisier xml atasat, cu anexele in fisier de tip zip semnate si scanate. Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor trebuie sa depuna la ghiseul organelor fiscale, pe suport CD formularele de bilant in forma prezentata mai sus, impreuna cu rezumatul declaratiei (prima pagina) listat, semnat si stampilat.

Pentru perioadele de raportare anterioare anului 2011, formularele vor putea fi depuse doar la ghiseu, in vechile formate de raportare.

DGFP Salaj atrage atentia ca cei care nu depun in termenele prevazute de lege situatiile financiare anuale, precum si a raportarilor contabile, risca amenzi de la 2.000 la 5.000 lei, iar pentru nedepunerea declaratiilor fiscale, amenzi de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, si de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »