Culturile inundate, sesizate la APIA

Magazin Salajean 30 iunie 2010 0

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste fermierilor care au depus cereri pentru schemele sau masurile de sprijin pe suprafata si ale caror culturi au fost inundate ca trebuie sa anunte, in scris, in termen de cel mult 10 zile lucratoare, aparitia cazului de forta majora. Astfel, fermierii trebuie sa transmita centrelor judetene sau locale ale APIA o instiintare insotita de acte doveditoare.

Daca terenurile inundate nu se afla in zone declarate calamitate printr-un act normativ, fermierii trebuie sa prezinte, alaturi de instiintare, urmatoarele documente: copie dupa procesul verbal de calamitate sau adeverinta de la primarie si copie dupa procesul verbal de constatare emis de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Fermierii ale caror culturi inundate se gasesc in zone declarate calamitate printr-un act normativ national trebuie sa transmita centrelor judetene sau locale ale APIA doar instiintarea, fara alte acte doveditoare.

Este important de mentionat ca fermierii care nu instiinteaza APIA cu privire la aparitia unui caz de forta majora, respectiv culturi calamitate, risca sa piarda sprijinul financiar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »