Credite pentru saracia pensionarilor

Magazin Salajean 29 octombrie 2007 0

Credite pentru saracia pensionarilor

3.578 de pensionari din Salaj au luat, in acest an, imprumuturi de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Salaj pentru a face fata cheltuielilor la intretinere in perioada rece, dar si a traiului de zi cu zi.

Ioan Ivascau, presedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Salaj, a declarat ca, la nivel de Salaj, au fost acordate credite in valoare de 3,35 milioane de lei, suma folosita de pensionari pentru cheltuielile la intretinere.

S-au acordat imprumuturi unui numar de 3.578 de pensionari, suma totala acordata acestora fiind de aproximativ 3,35 milioane de lei. Imprumuturile au fost de la 500 de lei, pana la 2.500 de lei, in functie de nevoia financiara cu care s-a confruntat fiecare pensionar care ne-a solicitat bani. Oamenii iau credite pentru a face fata cheltuilelilor de zi cu zi, dar mai ales pentru a se descurca cu plata facturilor la utilitati, a declarat Ioan Ivascau.

Potrivit sursei citate, pensionarii care au luat credite sunt mai ales din Zalau, dar sunt si persoane din mediul rural si din celalalte trei orase salajene care apeleaza la sprijinul financiar oferit de CARP Salaj.

Pe langa imprumuturi, CARP Salaj a dat in 2007 si ajutoare financiare nerambursabile in valoare de circa 50.000 de lei pentru 629 de pensionari si apartinatori ai acestora. Din cei aproape 500.000 de lei, o parte au fost acordati pentru cumpararea de medicamente, alte sume sunt date ca ajutoare nerambursabile, iar 33.698 de lei sunt ajutoare de deces, acordate urmasilor, a spus Ioan Ivascau.

Acesta a mai declarat ca in Salaj au mai fost organizate patru excursii la care s-au inscris cate 20 de pensionari, acestia avand o reducere de 50 la suta (2.032 de lei) la cost.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »