Consilierii sălăjeni nu vor staţie de telefonie mobilă la fosta Şcoală nr. 13

Andreea Vilcovschi 26 aprilie 2013 3
Consilierii sălăjeni nu vor staţie de telefonie mobilă la fosta Şcoală nr. 13

Consilierii judeţeni au respins, în cadrul şedinţei ordinare de vineri, solicitarea Orange România de a amplasa o staţie de telefonie mobilă în zona centralei termice din incinta fostei Şcoli nr. 13 din Zalău, aflată în proprietatea publică a judeţului.
Este pentru a treia oară când aleşii sălăjeni resping solicitarea operatorului de telefonie mobilă. Potrivit lui Csoka Tiberiu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, introducerea unui proiect de hotărâre care să vizeze amplasarea staţiei în cauză era necesară, în condiţiile în care este prevăzută de legislaţia în vigoare: „Legea 154/2012 este o excepţie cum n-am văzut de când lucrez eu în administraţia publică. Practic ni se cere să stăm drepţi şi să răspundem cu “Da, sa trăiţi”. Dacă nu stabilim în CJ dacă aprobăm sau nu, în termen de 30 de zile se consideră aprobare tacită”.
Csoka a opiniat că aleşii ar trebui să profite de două detalii din legea în cauză, potrivit cărora amplasarea pe domeniul public a unor reţele de comunicaţii electronice poate fi împiedicată dacă sistemele afectează uzul căruia îi este destinat imobilul şi dacă lucrările contravin cerinţelor privind sănătatea public. „Sunt locuri destule în judeţ, în municipiu, unde ar putea fi amplasată această staţie, unde nu ar exista pericolul unor eventuale efecte negative”, consideră vicepreşedintele CJ Sălaj, referindu-se la faptul că în zona vizată de Orange funcţionează un Centru de Zi pentru copiii cu dizabilităţi, Universitatea Tehnică şi o bază sportivă.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. observator 26 aprilie 2013 at 17:34 - Reply

  obs.
  Asa Tibi nu-i lasati sa polueze electromagnetic cartierul Traian………..sunt locuri din oras sau judet unde o astfel de antena nu ar deranja !

 2. x 26 aprilie 2013 at 19:52 - Reply

  dara ca nu-i convine lu csoka. Doar sta vis-a-vis de scoala 13

 3. alba neagra 27 aprilie 2013 at 17:38 - Reply

  cui ii e frica de moarte moare mai repede aj grija csoka bacsi ai grija na,no sa ai antena da poate te calca masina na,s-au un tablou iti va pica pe cap….:)))

Lasa un Raspuns »