Centrul de urgenta din Zalau se va face cu 730.000 de lei

Magazin Salajean 6 noiembrie 2007 0

Primaria Zalau a obtinut o finantare de 730.000 de lei de la Ministerul Muncii pentru realizarea unui Centru Social de urgenta Onorica Abrudan, viceprimar al Zalaului, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca suma este cea mai mare primita pentru un astfel de proiect in Regiunea de Dezvoltare Nod-Vest si ca va fi sporita prin ajutorul financiar pe care Asociatia ROAD- Anglia il va acorda autoritatilor locale pentru realizarea unuia din compartimentele centrului. Proiectul de realizare a acestui centru social de servicii de urgenta a fost declarat castigator zilele trecute de Ministerul Muncii. Am obtinut, astfel, suma de 730.000 de lei, aceasta fiind valoarea totala a proiectului si cea mai mare finantare obtinuta pentru un asemenea proiect in Regiunea Nord-Vest. Banii vor fi cheltuiti pentru amenajarea la etajul I al cladirii unde va functiona un adapost pentru familiile aflate intr-o situatie sociala dificila, adica fara adapost. La etajul II va fi amenajat un centru de consiliere si indrumare, iar la etajul III un centru pentru tinerii dezinstitutionalizati. Pentru acest ultim etaj se va folosi sprijnul financiar pe care l-am obtinut din partea Asociatiei ROAD – Anglia si nu banii obtinuti de la Bucuresti, a declarat Onorica Abrudan.

Aceasta a mai spus ca beneficiarii acestui centru vor fi persoane cu domiciliul in Zalau care au o situatie sociala precara (oameni ai strazii, tineri dezinstitutionalizati, victime ale violentei in familie etc.).

Potrivit proiectului, durata de realizare a lucrarilor pentru amenajarea centrului este de 2 ani, in 2009 unitatea urmand sa fie data in folosinta.

Centrul Social de urgenta pe care doresc autoritatile municipale zalauane sa-l deschida va functiona intr-o cladire cu parter si trei nivele, care in trecut avea destinatia de camin de nefamilisti.

In momentul de fata, in acest imobil, la parter, functioneaza Adapostul de noapte din oras, adapost care va fi inclus in viitorul Centru Social de urgenta atunci cand acesta va fi deschis.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »