Cemaconul pune lacat pe linia de productie de la Recea

Magazin Salajean 26 septembrie 2011 0

Cemaconul pune lacat pe linia de productie de la Recea

Unul dintre cei mai mari producatori de blocuri ceramice din tara, societatea Cemacon Zalau, a oprit linia de productie de la Recea.

Linia de productie de la Recea, care a fost data in functiune anul trecut, in urma unor investitii totale de 28 de milioane de euro, a fost inchisa temporar, de la inceputul lunii septembrie. Masura a fost luata din cauza stocurilor mari de caramida existente.

„Linia de productie de la Recea a fost data in exploatare anul trecut si este obligatoriu sa parcurga niste etape tehnologice, de calibrare. Stocul existent ne acopera vanzarea pe sase luni de zile“, ne-a explicat Liviu Stoleru, directorul general al Cemacon.

Reprezentantul Cemacon a subliniat faptul ca unitatea este inchisa temporar si ca redeschiderea ei depinde de timpul in care vor fi vandute materialele de pe stoc.

Nu vrem sa estimam perioada cat linia de productie va fi oprita, dar in functie de cat de repede stocurile de caramida vor fi transformate in vanzari vom redeschide unitatea. Intre timp, la Recea se fac lucrari de intretinere, pentru calibrarea liniei, care initial a fost proiectata pentru un anumit numar de produse. Aceasta cantitate nu a avut nicio legatura cu cererea de pe piata, ea a reprezentat, intr-o oarecare masura, o restrictie tehnologica pe care trebuia s-o respectam pentru a nu periclita investitia. Acest amanunt insa nu ne-a avantajat acum pe perioada de criza, a explicat Liviu Stoleru.

In aceasta perioada reprezentantii Cemacon fac demersuri pentru vanzarea produselor aflate pe stoc si intocmesc strategii de marketing, avand in vedere ca dupa finalizarea lucrarilor de calibrare a liniei de productie de la Recea, cantitatea de caramida care va fi realizata aici va fi corelata cu cererea de pe piata materialelor de contructii.

Am ales solutia cea mai potrivita pentru societate si pentru angajatii nostri astfel incat acestia sa aiba unde se intoarce la lucru, a mentionat directorul Cemacon.

Oprirea productiei a condus la trimiterea a aproximativ 90 de salariati in somaj temporar, acestia urmand sa fie anuntati si rechemati la serviciu cand se porneste productia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »