Cateva zile pentru anularea penalitatilor de intarziere

Magazin Salajean 23 decembrie 2011 0

Cateva zile pentru anularea penalitatilor de intarziereFirmele care doresc sa scape de penalitatile de intarziere datorate statului, acumulate pana la finele lunii august, trebuie sa-si plateasca datoria principala pana pe 31 decembrie.

Potrivit Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, pana la sfarsitul anului, contribuabilii mai pot beneficia de anularea penalitatilor de intarziere pentru obligatiile fiscale restante la 31 august 2011. Astfel, pentru obligatiile fiscale restante in 31 august, penalitatile de intarziere se anuleaza daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 31 decembrie.

Penalitatile de intarziere reprezinta sanctiunea pentru plata cu intarziere a obligatiilor fiscale, respectiv suma datorata pentru neachitarea la scadenta a obligatiilor fiscale principale, potrivit prevederilor Codului de Procedura Fiscala. Pentru obligatiile fiscale accesorii aferente obligatiilor fiscale principale restante la data de 31 august se acorda urmatoarele facilitati: anularea penalitatilor de intarziere, precum si anularea unei cote de 50 la suta din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii fiscale principale, daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora, administrate si stabilite de fiecare dintre organele competente sunt stinse prin plata sau compensare pana la data de 31 decembrie 2011; reducerea cu 50 la suta a penalitatilor de intarziere, precum si reducerea cu 50 la suta a unei cote de 50 de procente din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii fiscale principale, daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora, administrate/stabilite de fiecare dintre organele competente sunt stinse prin plata sau compensare pana la data de 30 iunie 2012.

DGFP reaminteste ca, in cazul in care trebuie sa depuneti la Fisc declaratii pe luna trecuta, care au ca termen data de 25 decembrie, si nu reusiti sa ajungeti la administratia financiara pana vineri, va veti putea rezolva problemele cu Fiscul in data de 27 decembrie. Asta, in conditiile in care ANAF a anuntat deja ca declaratiile pot fi depuse pana marti, 27 decembrie, deoarece luni, 26 decembrie, este zi libera cu ocazia Craciunului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »