Campus Scolar in comuna Hida

Magazin Salajean 6 iulie 2007 0

Campus Scolar in comuna HidaUna dintre locatiile unde va fi construit primul campus scolar din judetul Salaj este comuna Hida

Memorandumul privind constructia si reabilitarea de campusuri scolare, obiectiv prioritar pentru perioada 2006-2008, are in vedere accesul egal la educatie pentru toti elevii si imbunatatirea calitatii educatiei si formarii profesionale. Un campus scolar gandit sa devina o unitate complexa pentru educarea si pregatirea elevilor in meseriile solicitate de piata fortei de munca, cuprinde: scoala propriu-zisa, spatii de cazare pentru elevi; cantina; baza practica pentru meserii si specializari impuse de particularitatea zonei (ateliere scoala); baza sportiva (sala de sport si terenuri sportive) si spatii de cazare pentru cadrele didactice.

Primarul comunei Hida, Dumitru Petrus, ne-a declarat ca s-a finalizat deja documentatia de proiectare a campusului scolar, iar suma alocata de Ministerul Educatiei si Cercetarii este in cuantum de 1.200.000 de lei. Zilele acestea se va incepe documentatia de atribuire si adaptare la teren a proiectului pilot, a spus edilul Petrus.

Sala de sport noua pentru elevii din Hida

Un alt proiect demarat de autoritatile locale urmareste reabilitarea Grupului Scolar. Referitor la aceste lucrari, primarul Petrus a precizat ca au fost demarate in urma cu 10 zile si vor fi finalizate in cursul lunii septembrie. Lucrarile de reabilitare constau in introducerea sistemului de incalzire centrala si in amenajarea de grupuri sanitare. Printre responsabilitatile Primariei se numara achizitionarea cazanului si construirea centralei, a adaugat Dumitru Petrus.

O alta serie de lucrari care au fost demarate fac referire la constructia unei noi sali de sport. Legat de constructia cladirii, primarul a mentionat ca este omologata pentru teren de handbal. Lucrarile au inceput anul trecut si vor fi finalizate in luna septembrie. Cat despre fonduri, pot sa va spun ca au fost alocate prin Centrul National de Investitii.

Drumuri mai bune in Hida

In ceea ce priveste partea de infrastructura, autoritatile locale au in vedere alimentarea cu apa a doua sate, respectiv Hida si Baica. In perioada imediat urmatoare vom lansa documentatia acestui proiect. Suma de care avem nevoie este de 1.000.000 de euro, a afirmat Petrus.

Nici drumurile nu au fost uitate de autoritati, astfel ca, aproximativ 30 de kilometri de drum sunt in curs de reabilitare in satele: Hida, Trestia, Racas, Baica, Miluani, Sanpetru, Stupini si Paduris. Valoarea intregului proiect este de 70.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »