Campionii crizei, premiati de Camera de Comert Salaj

Magazin Salajean 24 septembrie 2010 0

Campionii crizei, premiati de Camera de Comert Salaj257 de agenti economici salajeni au fost rasplatiti, ieri, in cadru festiv, cu ocazia Topului Firmelor 2009, pentru performanta de a face profit chiar si pe timp de criza. Aflata la cea de-a 17-a editie, manifestarea a fost organizata de catre Camera de Comert si Industrie (CCI) Salaj. Fata de anul trecut, batalia pentru un loc in clasament a fost mai putin acerba, intrucat, sustine Vasile Padurean, presedintele CCI Salaj, pentru editia din 2009 au indeplinit criteriile de admitere in top 3.004 societati, in timp ce la editia actuala au fost luate in calcul 1.310 firme.

Potrivit spuselor sale, pentru a spera la un loc in topul judetean, firmele trebuiau sa aiba profit din exploatare, cel putin un angajat, cifra de afaceri de minim 100.000 de lei pentru microintreprinderi si minim 250.000 de lei pentru celelalte categorii, iar valorile indicatorilor calculati, pozitivi. Clasamentul a fost structurat pe domenii, grupe de activitate (Cercetare-dezvoltare si high-tech; Industrie; Agricultura, pescuit, piscicultura; Constructii; Servicii; Comert, turism) si clase de marime.

2009 a fost unul dintre cei mai dificili ani pentru economia romaneasca din perioada post-decembrista. Pentru unii operatori economici a fost un an de supravietuire. Peste 2.200 de firme salajene au pus lacat pe usa, iar numarul celor nou create s-a redus cu circa 1.000. In acest context, sunt de felicitat cei care nu doar ca au supravietuit, dar au si reusit sa incheie anul trecut cu profit, s-a adresat celor prezenti la festivitatea de premiere Onorica Abrudanu, subprefectul judetului Salaj.

Aceasta a mai spus ca un atu il constituie accesarea fondurilor europene, dand ca exemplu sapte societati din judet care au semnat contracte de finantare in cadrul Programului Operational Regional, in valoare totala de 600.000 de euro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »