Calendarul impozitelor pe 2007 ne face buni de plata

Magazin Salajean 14 martie 2007 0

Calendarul impozitelor pe 2007 ne face buni de plata

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj a facut public, de curand, calendarul obligatiilor fiscale privind impozitul pe venit pentru anul in curs. Astfel, persoanele fizice si juridice care au obligatia de a retine la sursa impozitele pe venit, cu exceptia microintreprinderilor si a persoanelor fizice care desfasoara activitati independente, vor depune declaratiile fiscale lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care platesc aceste venituri. Cu alte cuvinte, cei care au obligatia de a retine impozitele pe venit trebuie sa depuna declaratiile fiscale pana la data de 25 a lunii urmatoare. De asemenea, pana la data de 15 mai, vor depune declaratiile fiscale contribuabilii care au realizat, in 2006, venituri din activitati independente, dar si cei care au obtinut venituri in strainatate. Retinerea impozitului aferent venitului din transferul proprietatilor imobiliare se va face pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-a realizat tranzactia. DGFP Salaj precizeaza ca data de 25 a lunii urmatoare se aplica si platitorilor de venituri asimilate salariilor si platitorilor de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, vanzarea bunurilor in regim de consignatie, activitati desfasurate in baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial, activitati desfasurate in baza contractelor sau conventiilor civile, activitate de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara. Microintreprinderile si persoanele fizice care desfasoara activitati independente vor depune declaratiile fiscale trimestrial, pana la data de 25 a lunii urmatoare trimestrului.

Depunerea declaratiei anuale de venit pentru asociatiile fara personalitate juridica si efectuarea platilor anticipate aferente primului trimestru al anunlui 2007 de catre contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente si din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia impozitului pe veniturile din arendare si a veniturilor din activitati agricole, se vor face pana pe 15 martie.

In alta ordine de idei, pana in 15 mai, se vor depune declaratiile privind veniturile realizate de contribuabilii care au realizat, in 2006, venituri din activitati independente (activitati comerciale, profesii libere, proprietate intelectuala, transferul titlurilor de valoare) si cei care au realizat venituri in strainatate. De asemenea, tot pe 15 mai, se vor depune cererile privind destinatia sumei reprezentand 2 la suta din impozitul anual pentru sprijinirea fundatiilor sau a organizatiilor nonprofit.

Platitorii de venituri din dividende, dobanzi, lichidare sau dizolvare a unei persoane juridice, jocuri de noroc, premii sau pensii, vor depune declaratiile pana in 30 iunie. In ultima zi a anului, mai precis in 31 decembrie, se va calcula, retine si vira impozitul pe veniturile sub forma de dividende.

Calcularea, incasarea si retinerea impozitului aferent venitului din transferul proprietatilor imobiliare se va face de catre notar pana in data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-a realizat tranzactia, iar declaratia se va depune tot de catre notari, semestrial. In fine, contribuabilii care vor sa renunte la optiunea pentru determinarea venitului net in sistem real, din categoria celor care obtin venituri din activitati independente care pot fi incluse pe baza de norme de venit, activitati agricole, drepturi de proprietate intelectuala si cedarea folosintei bunurilor, au putut depune cererea de renuntare pana la 31 ianuarie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »