Bursa pentru Bechtel nu a fost necesara

Magazin Salajean 10 august 2007 0

Bursa pentru Bechtel nu a fost necesaraDirectorul AJOFM Salaj, Mircea Pop, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca bursa locurilor de munca organizata pentru Bechtel in Salaj in ianuarie nu a fost necesara, dat fiind ca s-au facut doar 100 de angajari, si ca un rezultat mai bun ar fi fost obtinut daca se faceau intalniri mai mici intre angajator si salajenii interesati de aceste job-uri. Bursa din ianuarie, pe care am organizat-o pentru Bechtel nu a fost necesara. Pana acum au fost angajati doar 100 de oameni din cei 1.400 cati s-au prezentat. Cred ca un rezultat mai bun ar fi fost daca se mergea pe intalniri intre angajator si oamenii interesati sa lucreze la realizarea autostrazii. Oricum, nu noi decidem cand este vorba de organizarea unei burse, este politica angajatorului, iar legislatia spune ca daca acesta solicita o bursa a locurilor de munca, noi trebuie sa o organizam, a declarat Mircea Pop.

Potrivit lui Mircea Pop, explicatiile oferite de Compania americana au fost, in primul rand, faptul ca utilajele pe care trebuiau sa lucreze oamenii nu au ajuns pe santierele de la Chiribis si Savadisla, dar si imposibilitatea gasirii unei variante de transport a muncitorilor pe santier convenabile pentru ambele parti. Oamenii pe care doreau sa-i angajeze locuiau in celalalt capat al judetului si nu s-a gasit o varianta de transport care sa le convina ambelor parti, a spus Mircea Pop.

Directorul AJOFM Salaj a declarat ca angajari mai multe se vor face abia in 2008, cand Bechtel va deschide santier in Salaj, dar si asa relatia cu Bechtel nu este cea la care ne-am asteptat. Am crezut ca treaba este serioasa, aveam o intelegere cu ei, dar comunicarea nu a mers deloc, dovedindu-se proasta.

In Salaj, lucrarile la Autostrada Transilvania trebuie sa inceapa la 1 ianuarie 2008, judetul urmand sa fie strabatut pe o lungime de aproximativ 80 de kilometri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »