Buget de un milion de lei pentru angajarea elevilor

Magazin Salajean 6 iulie 2010 0

Buget de un milion de lei pentru angajarea elevilorAngajatorii salajeni care incadreaza in munca elevi si studenti pe durata vacantei de vara primesc din partea statului un stimulent financiar de 250 de lei, reprezentand 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta stabilit.

Pentru a beneficia de acest sprijin, agentul economic trebuie sa incheie cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj o conventie. In termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in vacanta, angajatorul depune la agentie o cerere insotita de urmatoarele documente: tabel nominal cu tinerii incadrati, adeverinta eliberata de institutia de invatamant, prin care se atesta statutul de elev/student, copie dupa actul de identitate al angajatului, copia contractului de munca si o declaratie pe proprie raspundere a angajatorului, din care sa rezulte ca incadrarea in munca a elevilor si studentilor nu s-a facut anterior datei de incepere a vacantei si ca nu a mai beneficiat pentru elevii si studentii respectivi, de stimulentul financiar pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic, a explicar directorul coordonator al AJOFM Salaj, Romeo Sarca.

Potrivit spuselor sale, in 2007, au beneficiat de aceasta masura 32 de angajatori, pentru incadrarea a 118 elevi si studenti. Un an mai tarziu, stimulentul financiar s-a acordat pentru incadrarea a 65 de tineri aflati in vacanta, iar in 2009, intrucat bugetul disponibil s-a epuizat inainte de inceperea vacantei, nicio firma din Salaj nu a putut fi incurajata sa angajeze elevi ori studenti. De la inceputul acestui an, AJOFM Salaj a incheiat conventii pentru 13 elevi. Mai dispunem de circa 1,1 milioane de lei, prin urmare, angajatorii salajeni pot solicita, in continuare, acest stimulent financiar, a mai spus Sarca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »