Buget de peste 100 de milioane de lei pentru Zalau

Magazin Salajean 13 februarie 2008 0

Buget de peste 100 de milioane de lei pentru ZalauMunicipiul Zalau are propus pe anul in curs un buget de 107,9 milioane de lei, din care 106,6 milioane de lei reprezinta venituri curente, iar restul de aproape 300.000 de lei sunt venituri din capital si subventii. Primarul Radu Capilnasiu a spus, ieri, intr-o conferinta de presa, ca suma necesara pentru a acoperi cheltuielile orasului in 2008 este, insa, mult mai mare – de 156,38 milioane de lei, astfel ca rezulta o diferenta dintre cele doua cuantumuri de 48,76 milioane de lei, care va trebui asigurata din surse externe.

In ceea ce priveste cheltuielile pe care va trebui sa le sustina Primaria Zalau, Invatamantul va inghiti o parte semnificativa din buget. Mai exact, acestui domeniu ii sunt alocate 57 de milioane de lei, suma din care 43 de milioane de lei sunt doar cheltuieli salariale. Tot aici, alte 9 milioane de lei sunt prevazute pentru a asigura strictul necesar intretinerii si functionarii unitatilor de invatamant.

Pentru acest an, Politia Comunitara va primi 133.000 de lei pentru functionare, in timp ce subventia acordata de administratia locala Uzinei Electrice va fi de 10 milioane de lei. Banii vor ajuta la suportarea diferentei de tarif pentru cele 2.000 de locuinte din municipiu care sunt incalzite in regim centralizat.

De asemenea, la capitolul Cultura, Casa Municipala de Cultura va primi din buget suma de 510.000 de lei, iar Ansamblul Porolissum – 50.000 de lei. Suma propusa pentru Centrul de Transfuzii Zalau este de 5.000 de lei (jumatate din cat a solicitat unitatea), avand in vedere platile facute catre donatori la nivelul datei de 31 decembrie 2007, plati ce au totalizat 2.700 de lei.

Conform legislatiei in vigoare, cheltuielile pentru transportul local pentru donatorii de sange ai Centrului sunt suportate tot din bugetul local.

Primarul Capilnasiu a spus ca pentru 2008, este prevazuta si acoperirea cheltuielilor de introducere a infrastructurii tehnico-edilitare la blocul ANL O4 si pentru zona Gradina Poporului. Vor mai fi suportate cheltuielile de introducere a retelei de apa in Stana, precum si realizarea accesului catre parcelele pe care se vor ridica locuinte in Gradina Onului – Ortelec.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »