Brutarii salajeni, luati in vizor de inspectorii de munca

Magazin Salajean 23 martie 2012 0

Brutarii salajeni, luati in vizor de inspectorii de muncaAproape 20 de unitati avand ca obiect de activitate fabricarea produselor de brutarie si a produselor fainoase au fost controlati in zilele de 14 si 15 martie, de catre inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Salaj. La un sfert dintre acestia, au fost constatate deficiente, printre care neplata orelor suplimentare ori a sporului de noapte.

Potrivit purtatorului de cuvant al ITM Salaj, Mariana Pop, in perioada analizata, inspectorii de munca au verificat un numar de 19 agenti economici. Inspectorii au constatat deficiente la patru dintre unitati. Printre nereguli se numara neplata orelor suplimentare si a sporului pentru orele de noapte; nerespectarea obligatiei, ca anterior inceperii activitatii, angajatorul sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca; necompletarea elementelor contractului individual de munca, respectiv netransmiterea in termen a modificarilor intervenite privind registrul general de evidenta al salariatilor. Toti acestia au fost sanctionati contraventional cu avertisment, a declarat Mariana Pop.

Totodata, in cadrul controalelor s-a urmarit si identificarea cazurilor de munca nedeclarata, insa, la niciun angajator nu au fost depistate persoane care sa lucreze fara forme legale de angajare.

Tot avertismente au primit si angajatorii care nu au respectat normele privind securitatea si sanatatea in munca. Au fost constatate ca nereguli: lipsa semnalizarilor de securitate si sanatate la locurile de munca; neefectuarea masura-torilor privind rezistenta de dispersie a prizelor de impamantare pentru protectia lucratorilor impotriva electrocutarii prin atingere indirecta; instruirea necorespun-zatoare a lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca; lipsa copiei ultimei fise de aptitudini completata de medicul de medicina muncii la fisele individuale de instruire.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »