Biroul regional RNDR, la bilanţ

Andreea Vilcovschi 31 octombrie 2012 0
Biroul regional RNDR, la bilanţ

Biroul Regional Nord-Vest al Unităţii de Sprijin a Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală şi-a prezentat, ieri, bilanţul celor opt luni de activitate. Potrivit directorului Dragoş Tomoioagă, în perioada amintită, au fost promovate oportunităţile de finanţare prin PNDR către membrii reţelei, au fost colectate şi diseminate exemplele de bune practici în implementarea investiţiilor, iar investitorii au fost sprijiniţi în proiectarea investiţiilor. Printre aceste “bune practici” se numără şi două proiecte sălăjene, unul pe Măsura 121, al societăţii Knitwear Distribution SRL Cehu Silvaniei, şi un altul pe Măsura 214, al Asociaţiei Crescătorilor de Bovine Solona.

Reprezentanţii Biroului s-au axat şi pe sprijinirea celor 15 Grupuri de Acţiune Locală (GAL) în implementarea strategiilor din microregiunile aferente şi în elaborarea Planurilor de Dezvoltare Rurală. Două din aceste GAL-uri provin din judeţului nostru, susţine Tomoioagă. Este vorba despre Tovishat şi GAL Valea Someşului, acesta din urmă fiind, de altfel, primul grup de acţiune locală din ţară cu circa 50 de proiecte trecute de faza eligibilităţii.

Din punct de vedere geografic, activitatea Biroului este unitate de sprijin pentru judeţele Cluj, Bistriţa Năsăud, Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »