Billa a pierdut 200.000 de lei

Magazin Salajean 11 iulie 2007 0

Billa a pierdut 200.000 de leiMult discutata investitie a concernului austriac Billa in Zalau, prin care in municipiu urma sa fie ridicata o baza sportiva noua ce trebuia sa fie cedata Primariei Zalau pentru un teren unde Billa dorea sa ridice un supermarket, nu a ajuns sa prinda contur in municipiu salajean. Termenul de realizare a investitiei, stabilit in contractul semnat intre autoritatile administratiei locale si reprezentantii lantului de supermagazine pentru luna in curs nu a putut fi respectat de investitor, astfel ca Billa a pierdut 200.000 de lei.

Radu Capilnasiu, primarul Zalaului, ne-a declarat ca suma respectiva reprezinta garantia pe care concernul a depus-o in urma castigarii, anul trecut, a licitatiei prin care administratia locala zalauana a dat la schimb terenul dorit de investitor. Billa a castigat licitatia organizata de Primaria Zalau pentru a da la schimb, anul trecut, terenurile de tenis aflate langa Sala Sporturilor, unui investitor care se angaja sa ridice cu bani proprii o baza sportiva noua intr-o alta zona a orasului. Termenul de realizare a investitiei este luna iulie 2007, dar investitia nu s-a realizat. Ca urmare, lantul de supermagazine a pierdut garantia depusa la castigarea licitatiei si care se ridica la 200.000 de lei, ne-a declarat primarul.

Acesta a mai spus ca licitatia pentru schimbul de terenuri va fi, cu siguranta, reluata, dar ca, deocamdata, nu se poate preciza o data in acest sens. Licitatia va fi reprogramata, dar nu se poate face atat de repede dupa termenul limita stabilit pentru investitorul precedent. Oricum, pana acum, avem cel putin alte trei firme interesate de un astfel de schimb de terenuri, prin care in Zalau sa fie amenajata o baza sportiva noua, a asigurat edilul.

Terenul pe care l-a achizitionat in Zalau concernul Billa (Austria) pentru construirea bazei sportive cerute de administratia locala municipala se afla sub Meses, dar lucrarile nu au putut fi nici macar incepute din cauza ca, in urma studiului geo efectuat, pamantul s-a dovedit instabil. Pentru a nu investi in ziduri de sprijin, firma a inceput sa caute un alt teren, dar si acest proces a fost dificil, intrucat achizitia nu se putea face decat daca era vandut terenul cumparat initial. Referitor la prelungirea termenului de predare a bazei sportive, Radu Capilnasiu a declarat ca acest lucru ar fi fost posibil doar daca lucrarile s-ar fi aflat intr-un stadiu avansat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »