Banii depusi la CEC pentru Dacii se dau inapoi

Magazin Salajean 10 mai 2007 0

Salajenii care, inainte de 1989, aveau depozite la CEC pentru cumpararea unei Dacii, vor primi banii inapoi sub forma de titluri de stat, in baza unui proiect de lege adoptat zilele trecute de deputati. Sumele care se vor acorda drept despagubire sunt cuprinse intre 3.600-3.800 de lei, dar beneficiarii vor intra in posesia lor abia in 2008, cand, cel mai probabil, statul va face o emisiune de titluri de stat scadente la un an.

Potrivit proiectului adoptat de deputati, doar persoanele care au avut, inainte de 1989, depusi la CEC 70.000 de lei vechi (contravaloarea, la vremea respectiva, a unei Dacii noi) vor primi inapoi toata suma. Restul persoanelor care doreau sa-si cumpere Dacii, dar nu au mai apucat, vor fi despagubite proportional cu sumele pe care le aveau depuse in acest sens.

Directorul sucursalei CEC Salaj, Szommer Francisc Otto, ne-a declarat ca in Salaj urmeaza sa fie despagubite 139 de persoane, in timp ce la nivel national, 30.000 de romani isi vor primi banii inapoi sub forma de titluri de stat.

Proiectul prin care s-au propus despagubirile respective a fost initiat de deputatii conservatori si a fost sustinut de toate partidele.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »