Bani pentru dezvoltare rurala

Magazin Salajean 17 mai 2007 0

Politica Agricola Comuna pe care Romania o are de urmat odata cu integrarea in Uniunea Europeana, consta intr-o serie de masuri majoritatea legate de dezvoltarea rurala. Romania va primi anul acesta aproape un miliard de euro pentru agricultura. Investitiile care vor putea primi fonduri nerambursabile prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala nu sunt stabilite cu exactitate, dar exista propuneri pentru pentru stabilirea lor.

Consiliul Judetean (CJ) Salaj a organizat, in cursul zilei de ieri, o intalnire cu primariile salajene, in cadrul careia a fost prezentat Planul de Dezvoltare Rurala. Dincolo de tot ce exista ca proiect pentru zona rurala, , in afara Programului Operational Regional (POR), exista o serie de masuri si interventii in care autoritatile publice locale pot sa aplice, a fost de parere Tiberiu Marc, presedintele CJ Salaj.

De asemenea, Marc a spus ca proiectele care sunt sunt din fonduri postaderare au valori mai mari, iar de la procesul de identificare si elaborare a proiectului pana la cel de implementare este nevoie de timp.

Vom reveni cu mai multe informatii despre acest subiect in numarul nostru viitor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »