Bani pentru canalizarea din Balan

Magazin Salajean 22 octombrie 2007 0

Bani pentru canalizarea din Balan

Comuna Balan este cea de-a doua din comunele salajene care va beneficia de granturi pentru realizarea proiectelor cu privire la introducerea retelei de canalizare.

Inginerul agronom din cadrul primariei Balan, direct implicat in acest proiect, Ion Mnere, ne-a declarat ca valoarea totala a proiectului este in cuantum de 73.500 de euro. Lungimea retelei de canalizare este de 70 de kilometri, valoarea proiectului fiind de 73.500 de euro, din care 8.050 euro reprezinta contributia primariei, restul de 65.450 euro fiind sprijinul acordat prin programul PHARE 2005 pentru protectia mediului, a spus inginerul Mnere.

Pana in momentul de fata, autoritatilor locale le-a fost aprobata documentatia proiectului, urmand ca in cel mai scurt timp posibil sa fie organizata si licitatia pentru proiectul tehnic, proiect pentru care s-a solicitat un avans in valoare de 52.300 de euro pentru organizarea licitatiei in vederea stabilirii proiectului tehnic.

Potrivit proiectului initial, de reteaua de canalizare vor beneficia cinci sate: Balan, Chechis, Chendrea, Galpaia si Galgau Almasului, iar la marginea comunei va fi realizata si statia de epurare.

Alte proiecte…

Alte doua proiecte care vor prinde contur in cursul anului viitor fac referire la construirea unei sali de sport si punerea in siguranta a unui pod peste Valea Almasului.

In legatura cu primul proiect, inginerul Mnere a spus ca pana acum s-a reusit finalizarea studiului geo, urmand ca anul viitor sa se inceapa la lucrarile propriu-zise, cu fonduri alocate de catre Consiliul Judetean.

Cel de-al doilea proiect vizeaza Punerea in siguranta – pod rutier peste Valea Almasului, in comuna Balan. Firma castigatoare a licitatiei si care se ocupa de executarea lucrarilor este SC Ceconi SRL Satu Mare. Lucrarile au demarat in cursul lunii august si sunt finalizate in proportie de 70 la suta. Proiectul prevede o perioada de un an pentru finalizarea acestuia, valoarea fiind de 750.000 de lei, a spus inginerul Ion Mnere.

Administratia locala mai are in vedere si reabilitarea a 9,5 kilometri de ulite, valoarea acestora urmand a fi stabilita prin proiectul tehnic. Firma castigatoare a licitatiei este SC Via-Smart SRL Cluj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »