Bani nerambursabili pentru sisteme de irigaţii

Olivian Vadan 28 august 2012 0
Bani nerambursabili pentru sisteme de irigaţii

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) pune la dispoziţia fermierilor, în perioada 3 – 28 septembrie, fonduri europene nerambursabile pentru finanţarea proiectelor de irigaţii şi lucrări de îmbunătăţiri funciare.

Fondurile sunt alocate prin măsura 125 – “Irigaţii şi alte lucrări de îmbunătăţiri funciare” – şi pot fi solicitate pentru investiţii în modernizarea sau retehnologizarea sistemelor de irigaţii, inclusiv pentru staţii de pompare sau de contorizare, precum şi pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare. Aceste tipuri de investiţii pot primi până la un milion de euro, sumă care acoperă 100 la sută din totalul cheltuielilor eligibile pentru investiţiile de utilitate publică ce deservesc întreaga comunitate.
Pentru investiţiile publice care deservesc doar o parte din comunitate, sprijinul financiar nerambursabil este de 75 la sută din totalul cheltuielilor eligibile. În acest caz, ajutorul public acordat nu va putea depăşi 750.000 euro pentru un proiect. Plafonul minim acceptat pentru un proiect este de 5.000 de euro.
Beneficiari pot fi organizaţiile şi federaţiile de utilitate publică ale proprietarilor sau deţinătorilor de terenuri agricole, constituite în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »