Bani garla pentru boii salajeni de rasa

Magazin Salajean 16 noiembrie 2006 0

Bani garla pentru boii salajeni de rasaCrescatorilor de animale li se ofera posibilitatea de a achizitiona animale de reproductie de inalta valoare genetica din speciile bovine, ovine si caprine, beneficiind de subventii de 25, pana la 50 la suta, prin programele de crestere a competitivitatii in zootehnie. In acest sens, Guvernul Romaniei aloca 200 de miliarde de lei vechi, suma ce va ajunge la crescatorii de animale interesati incepand cu intrarea in vigoare a actului normativ si pana la sfarsitul acestui an.

In teritoriu, mai exact in judetul Salaj, s-au inregistrat deja cereri din partea producatorilor, insa acestia mai au de asteptat pana sa intre in posesia animalelor de rasa pe care doresc sa le achizitioneze, pentru ca actul normativ nu a aparut in Monitorul Oficial, prin urmare, cadrul legal nu s-a finalizat inca. In legatura cu intarzierea aparitiei cadrului legal, au aparut speculatii, seful de Servicii Strategii Programe si Implementari Politici in zootehnie, Dorel Dumitras, fiind de parere ca aceasta e o tactica pentru a se acorda cat mai putini bani. Vaida Bela, director executiv adjunct al Oficiului Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Salaj combate aceasta afirmatie pentru ca, spune el, nu cred ca cineva isi permite sa nu acorde acesti bani (…), din moment ce au fost alocati de la Guvern. Directorul adjunct OJCA a tinut sa adauge ca oficiul pe care il reprezinta incearca popularizarea acestor programe, si ne asigura ca toti fermierii din judet care se inscriu in program si indeplinesc conditiile impuse, vor beneficia de aceste subventii imediat ce cadrul legal va fi definitivat.

Crescatorii de animale interesati sunt astepteti la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Salaj cu dosarele de inscriere in program.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »