Bani europeni pentru instruirea specialistilor de mediu

Magazin Salajean 5 martie 2012 0

Bani europeni pentru instruirea specialistilor de mediuSalariatii Agentiei de Protectia Mediului Salaj participa la o campanie de constientizare si instruire privind reteaua Natura 2000 finantata din fonduri europene. Potrivit informatiilor furnizate de coordonatorul de comunicare si relatii publice din cadrul Centrului National pentru Dezvoltare Durabila (CNDD), Roxana Mazilu, in aceasta activitate, privind importanta conservarii biodiversitatii prin reteaua Natura 2000 in Romania, este cuprins personalul de mediu din Regiunea de Nord-Vest.

Instruirile se desfasoara, in cadrul proiectului Info Natura 2000, de astazi si pana vineri, la Oradea, si sunt organizate de CNDD si Ministerul Mediului si Padurilor. Demersul vizeaza aplicarea unitara la nivel national a prevederilor comunitare prin care se asigura conservarea speciilor salbatice si a habitatelor naturale din siturile Natura 2000. Programul de formare este sustinut de catre experti si ofera informatii referitoare la modul aplicare a procedurilor comunitare de evaluare adecvata a impactului antropic asupra siturilor Natura 2000.

Programul include si o vizita de lucru in Situl de Importanta Comunitara (SCI) Apuseni, sit relevant pentru impactul antropic asupra naturii. Proiectul InfoNatura2000 Campanie nationala de constientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania– SMIS-CSNR 17609 este co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Sectorial Mediu – Axa prioritara 4 Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii. Bugetul total al proiectului este de 14,03 milioane de lei dintre care: 11,543 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila din FEDR si bugetul de stat) si 2,492 milioane de lei contributia beneficiarului. Durata proiectului este de 27 de luni, intre 14 decembrie 2010 – 14 martie 2013.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »