Bani de la Guvern pentru salajeni

Magazin Salajean 30 mai 2007 0

Printre prioritatile autoritatilor locale din comuna Buciumi se afla proiectul conform caruia vor fi construite trei poduri, doua in Buciumi si unul in Rastolt.

Primarul comunei, Ioan Holhos, ne-a declarat ca Guvernul Romaniei a alocat, in prima instanta, pentru inceperea procedurii de licitatie suma de 168.000 de lei. Cat priveste valoarea intregului proiect, edilul a spus ca vor fi alocati 1.200.000 de lei. Autoritatile locale au accesat fondurile respective in baza Ordonantei 7/2006 prvind modernizarea zonelor rurale. Prima transa de bani pentru inceperea procedurii de licitatie au fost deja alocati de catre Guvernul Romaniei, urmand ca restul de bani sa ii primim cat mai curand posibil, a mai spus Holhos.

Aductiune de apa in Sangeorz, Buciumi si Bodia

Un alt proiect de anvergura luat in calcul de autoritati face referire la aductiunea de apa in cele trei sate arondate comunei, respectiv Sangeorz, Buciumi si Bodia. Privitor la demersurile care urmeaza a fi facute in acest sens, primarul a specificat ca a fost facut studiul de fezabilitate, urmand ca proiectul sa fie inaintat pentru evaluare si finantare. Suma necesara pentru aceste lucrari este de aproximativ 3.800.000 de lei.

Tot legat de infrastructura, in cursul acestui an, s-a reusit reabilitarea a 2,300 kilometri de drumuri, fondurile necesare fiind alocate din Fondul de rezerva bugetara.

Lumina in doua comunitati de romi

Autoritatile locale au beneficiat la sfarsitul anului trecut de fonduri in valoare de 550.000 de lei din Fondul de rezerva bugetara. O parte din acesti bani au fost utilizati pentru extinderea retelei de iluminat public din comunitatile de romi din Bogdana si Floroaia. Din banii primiti din rezerva de Stat am reusit sa demaram lucrarile de extindere a retelei de iluminat public in comunitatile de romi din Bogdana si Floroaia. Avem in vedere sa continuam cu astfel de lucrari, dar asta depinde numai de fondurile care ne vor fi alocate in continuare, a specifiat edilul comunei Buciumi.

Tot din rezerva de stat s-a reusit introducerea sistemului de incalzire centrala in unitatea de invatamant din comuna, precum si reabilitarea sediului Primariei si a Caminului Cultural.

Planuri de viitor…

Legat de proiectele care vor prinde contur, primarul a spus ca se va construi o baza sportiva, precum si un Camin Cultural in satul Bodia. Avem in vedere construirea unei baze sportive in comuna, dar momentan suntem doar in faza de proiectare. Singura problema cu care ne confruntam este ca nu avem terenul adecvat pentru punerea in aplicare a proiectului. Suma de care avem nevoie este de aproximativ 200.000 de lei, a afirmat acesta.

Cel de-al doilea proiect vizeaza construirea unui Camin Cultural in satul Bodia. Cladirea in care va functiona Caminul Cultural va avea o capacitate de 250 de locuri si speram ca in cel mai scurt timp sa putem demara acest proiect. Studiul de fezabilitate a fost deja aprobat de Consiliul Judetean Salaj, a conchis Holhos.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »