Avalanşă de controale în pieţe, magazine şi restaurante

Mihaela Moldovan 20 decembrie 2012 5
Avalanşă de controale în pieţe, magazine şi restaurante

 

Procesatorii şi producătorii de lactate şi produse de panificaţie, respectiv din carne, precum şi comercianţii şi depoizitele alimentare sunt verificaţi, în această perioadă, de echipe mixte formate din reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguaranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, ai Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, în cadrul unei campanii premergătoare sărbătorilor de iarnă. Potrivit directorului DSVSA Sălaj, pe lângă aceste unităţi, sunt avute în vedere şi pieţele agroalimentare, restaurantele şi cantinele unde sălăjenii vor petrece noaptea din ani. „Premergător sărbătorilor de iarnă 2012-2013, efectuăm împreună cu DSP şi CJPC campania de verificare a procesatorilor, a producătorilor, a comercianţilor şi a unităţilor de alimentaţie publică, scopul urmărit fiind prevenirea posibilelor toxiinfecţii alimentare, specifice ultimei luni din an. Operatorii sunt verificaţi în funcţie de gradul de risc şi de impact pe care îl au în comunitate”, a declarat Mircea Martin.

Neregulile depistate până acum sunt puţine şi minore, inspectorii dând avertismente şi termene de conformare. În cazul în care situaţia nu se va remedia, însă, aceştia vor transforma avertismentele în amenzi, a declarat Mircea Martin.

Potrivit sursei citate, este interzisă comercializarea produselor de origine animală în alte locuri sau spaţii decât cele autorizate sanitar-veterinar sau care nu sunt supravegheate de către DSVSA, la fel cum este interzisă organizarea de mese festive de către unităţile de alimentaţie publică cu produse de orgine animală provenite de la animalele sacrificate în gospodăriile proprii.

Pentru a evita neplăcerile, DSVSA Sălaj readuce totodată la cunoştinţa deţinătorilor de animale în gospodăriile proprii şi care valorifică lapte sau produse lactate că nu pot face acest lucru fără a avea asupra lor documentele justificative – documentul de înregistrare, actul de identitate, carnetul de sănătate al animalelor, precum şi carnetul de producător. Aceste produse destinate alimentaţiei nu pot fi comercializate în spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, sau în sistem stradal, unde nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare.

 

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Ligica 20 decembrie 2012 at 09:09 - Reply

  …ca de obicei astia de la DSVSA-u ies inaintea sarbatorilor cu mare tam-tam, la controale doamne sfinte…in fond ca sa-si umple sarsanalele si jeburile, ca de cetatean nu-i doare decat… hapt in cur!

 2. Anonim 20 decembrie 2012 at 09:59 - Reply

  bine zici Ligica,
  tati aistea cu controalele ies amu la umplut plasele, baiui ca cei care ar trebui sa isi faca treaba si sa ii prinda in flagrant dorm in birouri la caldurica

 3. Clarisa 20 decembrie 2012 at 14:29 - Reply

  Ligica si Anonim ce tampenii vorbiti :O. Ies inaintea sarbatorilor mai ales, pt ca se inregistreaza o crestere a volumului de vanzari, si riscurile sunt mai mari….n-are rost sa va explic ca vad ca ar fi o problema pt intelectul vostru, iar voi sunteti atata de limitati incat nu realizati ca, DA, aceste controale sunt si in interesul cetateanului.Nu ies asa de capul lor sa-si umple plasele, ies ca au sarcini de serviciu, ca va place ca nu va place asta e serviciul lor. Si da, probabil isi mai pun si in plasa dar au grija si de voi sa nu va petreceti sarbatorile in spital.

 4. Anonim 20 decembrie 2012 at 14:40 - Reply

  Clarisa, ne bucuram ca totusi comentariul tau scoate ceva la iveala: adica faptul ca PUN IN PLASA LOR ( oare tu ii fii unul din cei ce controleaza???).
  Dar oare ei nu sunt platiti sa isi faca treaba?
  chiar trebuie sa ia spaga??
  e trecut in fisa postului??

 5. alice 21 decembrie 2012 at 12:58 - Reply

  Clarisa,esti penibila.Chiar ne crezi prosti?
  P-aia-i doare la patina de sanatatea noastra.

Lasa un Raspuns »