Autoritatile din Rus asteapta finantare pentru apa si canalizare

Magazin Salajean 13 august 2007 0

Viceprimarul comunei Rus, Machek Ioan, ne-a declarat ca printre prioritatile autoritatilor publice locale se afla introducerea retelei de apa si canalizare in comuna Rus si satul Fantanele.

Proiectul pentru cele doua lucrari a fost depus inca de anul trecut, iar fondurile vor fi alocate in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale. In momentul de fata asteptam atat evaluarea, cat si finantarea, in speranta ca lucrarile vor putea fi demarate cat de curand, a afirmat viceprimarul Machek.

Alte proiecte care vor prinde contur fac referire la reabilitarea drumului comunal 35 intre localitatile Rus si Fantanele, reabilitarea a trei camine culturale in localitatile Rus, Fantanele si Buzasi si reabilitarea scolilor din Fantanele si Buzasi.

Scoala Gimnaziala Rus, in reabilitare

O alta serie de lucrari programate a se derula la nivelul comunei Rus sunt cele care vizeaza Scoala Gimnaziala. Lucrarile constau in reabilitarea si extinderea cladirii. Licitatia pentru desemnarea firmei constructoare a avut loc la sfarsitul lunii iulie, iar lucrarile vor fi executate de SC Cridov SRL Zalau. Deja am inceput la lucrari, iar valoarea intregului proiect este de 170.000 de lei, fonduri alocate de Ministerul Educatiei si Cecetarii si de Guvernul Romaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »