Aproape 200 milioane de lei pentu dezvoltarea rurală a Sălajului

Andreea Vilcovschi 9 octombrie 2012 0
Aproape 200 milioane de lei pentu dezvoltarea rurală a Sălajului

Oficiul de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Sălaj a efectuat până în prezent plăți către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) în valoare de aproape 191 milioane de lei. După cum ne-a declarat Dorin Urs, directorul adjunct al instituţiei, la nivelul judeţului Sălaj, în perioada martie 2008-septembrie 2012, sălăjenii au depus peste 3.200 de proiecte, dintre care aproape jumătate – 1.504 – au fost contractate. Valoarea acestora se ridică la 667,8 milioane de lei, din care 518 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi bani, respectiv 103 milioane de lei, au fost plătiţi pentru investiţiile derulate în cadrul Măsurii 322 – Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, unde s-a contractat, de altfel, şi cea mai mare sumă.

28 milioane de lei au fost achitaţi pentru investiţiile derulate prin Măsura 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole, în timp ce pentru Măsura 123 – Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere, OJPDRP Sălaj a plătit 16,3 milioane de lei.

Cel mai bun grad de absorbţie se înregistrează la proiectele depuse pe Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri, unde, din cei aproape 11 milioane de lei contractaţi, s-au plătit deja mai mult de 8 milioane de lei, susţine Urs.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »