Apicultorii salajeni nu pot solicita ajutorul financiar in nume propriu

Magazin Salajean 9 iulie 2010 0

Apicultorii salajeni nu pot solicita ajutorul financiar in nume propriuAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj face cunoscut apicultorilor din judet ca termenul limita pentru depunerea cererilor de plata pentru actiunile realizate in acest an este 16 august 2010.

Actiunile pentru care se acorda sprijin financiar sunt lupta contra varoozei, respectiv cumpararea de matci provenite din ferme de elita si de multiplicare, roiuri la pachet, roiuri pe faguri si familii de albine. Aceste masuri sunt prevazute in Programul National Apicol.

APIA Salaj mai informeaza ca, pentru perioada 2009 – 2010, pachetul financiar destinat celor doua actiuni este de 1.966.151 euro, fonduri europene, si 6.652.471 lei, fonduri de la buget.

Beneficiarii ajutorului financiar sunt apicultorii, persoane fizice, persoane fizice autorizate sau juridice, organizate in asociatii de crescatori de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producatori, constituite conform legislatiei in vigoare.

De retinut ca apicultorii nu pot solicita ajutorul financiar in nume propriu, ci trebuie sa depuna, anual, cererea de sprijin financiar la sediul formei asociative din care fac parte. Ulterior, formele asociative depun, la Centrele Judetene APIA, cererea de plata, pe baza solicitarilor membrilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »