APIA a sanctionat aproape 2.000 de fermieri salajeni

Magazin Salajean 17 septembrie 2008 0

APIA a sanctionat aproape 2.000 de fermieri salajeni

Circa 2.000 de fermieri din judetul Salaj au fost sanctionati de catre Agentia de Plati si Interventii in Agricultura pentru neregulile constatate in cererile pentru platile la hectar aferente anului trecut, jumatate dintre ei fiind chiar exclusi de la acordarea subventiilor.

Conform celor declarate de Vaida Bela, director adjunct al APIA Salaj, principalele nereguli constatate au fost identificarea incorecta a unor parcele si declararea de catre fermieri a unor suprafete mai mari decat cele existente in teren.

Sanctiunile aplicate difera in functie de gravitatea neregulilor constatate. Daca suprafetele declarate sunt mai mari cu pana la trei la suta decat cele reale, nu se aplica sanctiuni. Intre trei si 30 la suta, fermierii sunt penalizati cu dublul diferentei constatate. Intre 30 si 50 la suta, trecem la excluderea de plata subventiilor pe anul in cauza, air peste 50 la suta, se aplica sanctiuni multianuale. Adica suma platita in plus se va recupera pe parcursul a maxim trei ani, prin diminuarea viitoarelor subventii acordate, precizeaza directorul adjunct al APIA Salaj.

Pentru anul 2007, in Salaj au beneficiat de subventii un numar de 25.710 fermieri, pentru o suprafata de 114.966 hectare.

Pentru aceasta suprafata a fost platita suma de 5.424.735 euro.

Subventia in suma fixa acordata pentru cererile din 2007 a fost de circa 51 de euro pentru un hectar, la care s-a adaugat 47 de euro ca plata complementara pentru cultura de pe terenurile respective.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »