Amenzi pentru locuitorii din Ortelec

Magazin Salajean 5 iunie 2007 0

Gospodariile din Ortelec vor fi vizitate astazi dupa-amiaza de inspectorii Serviciului Corp-Control-Privatizare din cadrul Primariei Zalau, scopul actiunii fiind de a verifica modul in care locuitorii si-au decolmatat santurile si si-au curatat rigolele. Controlul a fost necesar intrucat localnicii, desi instiintati in repetate randuri asupra responsabilitatilor pe care le au fata de mediul inconjurator, le-au indeplinit doar intr-o mica masura. Stefan Jugrestean, seful serviciului sus amintit, ne-a declarat ca majoritatea locuitorilor nu si-au curatat rigolele si santurile, cu toate ca li s-a comunicat de mai multe ori ca trebuie sa faca acest lucru. Acum le-am mai dat un termen de 48 de ore, iar daca nici acum nu vor face nimic, vom trece la aplicarea sanctiunilor potrivit legislatiei in vigoare. Mai exact, cei din Ortelec vor primi amenzi, iar sumele, cuprinse intre 50 de lei si 200 de lei, nu sunt deloc mici.

Pentru aceasta actiune vor fi mobilizati toti inspectorii Serviciului Corp-Control-Privatizare.

Sute de masini vor fi ridicate din Zalau

Stefan Jugrestean a mai informat ca ieri a inceput ridicarea masinilor parcate necorespunzator pe domeniul public, serviciul de ridicare, transport si depozitare a acestor autovehicule fiind, in sfarsit, functional. SC Doralex SA Zalau, operatorul care asigura la nivelul municipiului serviciul de ridicare, transport si depozitare a autovehiculelor parcate pe spatii verzi sau trotuare a semnat ieri contractul cu autoritatile locale si si-a inceput activitatea. Masinile care sunt parcate necorespunzaor pe domeniul public vor fi ridicate, a spus seful Serviciului Corp-Control.

Potrivit sursei citate, dat fiind ca ultimul contract de acest fel pe care il avea Primaria Zalau a expirat la inceputul acestui an, iar procedura de incheiere a unuia nou a durat destul de mult, in Zalau au aparut sute de masini care, garate la intamplare, incurca traficul rutier si pietonal.

Proprietarii acestora vor trebui sa scoata destul de multi bani din buzunare pentru a si le recupera, dupa ce autovehiculele vor fi ridicate de reprezentantii SC Doralex SA Zalau. Reamintim ca, pentru ridicarea masinilor, proprietarii vor trebui sa achite 700 de lei, iar pentru fiecare ora in care autovehiculul este depozitat in locul amenajat special in acest sens in cartierul Dumbrava – alti 6 lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »