Amenzi de 4.000 de lei pentru agentii economici salajeni

Magazin Salajean 23 august 2007 0

Amenzi de 4.000 de lei pentru agentii economici salajeni

Timp de o saptamana, in perioada 13-20 august, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj au efectuat actiuni de control la 41 de agenti economici salajeni.

Inspectorul sef adjunct al OJPC Salaj, Paul Marian, ne-a declarat ca verificarile s-au desfasurat atat in mediul urban, cat si in cel rural si au avut ca scop verificarea legalitatii functionarii operatorilor economici; verificarea respectarii cu strictete a indicatiilor date de producator in ceea ce priveste conditiile si temperatura de transport, pastrare si depozitare.

Totodata, s-a verificat in ce masura sunt respectate conditiile stabilite de producator, de actele normative in vigoare, precum si cele specifice activitatii la prestatorii de servicii.

Consecintele controalelor

Potrivit directorului OJPC, actiunile de control au fost finalizate prin intocmirea a 41 de Procese Verbale de Constatare si Contraventie (PVCC). Inspectorii au verificat produse in valoare de 543.104 lei si au fost depistate marfuri cu abateri de la prevederile legale in cuantum de 52.936 de lei.

Ca urmare a deficientelor constatate au fost dispuse cateva masuri, si anume: oprirea temporara de la comercializare pana la remedierea deficientelor si intrarea in legalitate a unor produse in valoare de 52.867 de lei; oprirea definitiva de la comercializare a unor marfuri considerate periculoase pentru consum si utilizare, in cuantum de 69,3 de lei.

Pentru toate neregulile constatate au fost aplicate 34 de avertismente si doua sanctiuni contraventionale de 4.000 de lei, a adaugat inspectorul Marian.

Reclamatii solutionate

In perioada analizata au fost primite din partea consumatorilor 12 reclamatii, inspectorii cercetand si solutionand cinci dintre acestea. Cele cinci petitii au facut referire la calitatea precara a painii, dulciuri neconforme, telecomanda defecta in perioada de garantie si lucrari de amenajari interioare fara sa respecte calitatea acestora.

In saptamana in curs, conform programului de activitate ANPC, se va desfasura o actiune de control privind calitatea si modul de comercializare, etichetare, prezentare si publicitate a painii si produselor de panificatie, a conchis inspectorul sef adjunct al OJPC Salaj, Paul Marian.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »