Alti bani pentru buclucasul E-impotax?!

Magazin Salajean 31 mai 2007 0

Dupa investitia de 25.000 de euro facuta pentru un program de incasare a taxelor si impozitelor on-line care s-a dovedit ineficient, Primaria Zalau se pregateste sa investeasca alte fonduri pentru regandirea sistemului in cauza, ca sa-l faca folositor. Primarul Radu Capilnasiu a declarat, in conferinta de presa din aceasta saptamana, ca investitia suplimentara este necesara, dar nu a putut estima suma de care este nevoie pentru ca plata darilor catre bugetul local sa se poata face, intr-adevar, on-line.

Dorinta noastra este ca programul de incasare a taxelor si impozitelor sa fie usor de accesat de catre cetateni, a spus Capilnasiu, explicand ca motivele pentru care sistemul se plata on-line a esuat tin de masurile multe de precautie pe care le au bancile romanesti si care ar ingreuna, astfel, derularea operatiunilor pe internet. Mai exact, procedura prin care se platesc impozitele si taxele in cazul in care se apeleaza la E-impotax si la care a facut referire primarul presupune ca zalauanii sa inainteze o cerere de plata in acest sistem catre autoritatile locale pentru a primi in schimb o parola de conectare on-line la E-impotax. Apoi, plata trebuie facuta neaparat in lei si doar la BCR, aceasta fiind singura unitate bancara cu care Primaria Zalau este in parteneriat in programul amintit.

Program esuat si in Timisoara si Baia Mare

Potrivit sursei citate, regandirea programului respectiv presupune mai intai stabilirea unei teme de proiectare si mai apoi o discutie cu bancile, pentru a vedea in ce masura se poate simplifica procedura transferului banesc.

Intrebat fiind daca aceste probleme care au aparut in programul de plata a taxelor on-line nu ar fi putut fi prevazute, Radu Capilnasiu a raspuns negativ, adaugand ca Zalaul nu este, de altfel, singurul municipiu care a intampinat greutati in aceasta privinta. Din cauza ca s-au lovit de probleme asemanatoare, Timisoara si Baia Mare au renuntat, a spus primarul.

Ca urmare, programul de plata a taxelor si impozitelor pe internet va fi regandit si relansat. Deocamdata, nu se stie suma necesara pentru acest lucru si nici de unde vor fi banii – buget local sau fonduri externe, dar autoritatile locale municipale sunt decise sa faca lucrurile sa se miste.

Reamintim ca programul buclucas a fost lansat cu mai bine de un an si jumatate in urma, timp in care a fost folosit de doar trei cetateni. Suma investita a fost de 25.000 de euro, din care 20.000 de euro au fost asigurati din fonduri Phare, iar restul de 5.000 de euro au fost din bugetul local.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »