Alocatia pentru copii va creste la 40 de lei

Magazin Salajean 8 ianuarie 2008 0

Alocatia de stat pentru copii va creste, incepand cu data de 1 martie 2008, cu 25 la suta, de la 32 de lei, la 40 de lei.

Alocatia de stat pentru copii a fost majorata de Executiv, la 5 octombrie, printr-o Ordonanta de Urgenta, de la 25 de lei, la 32 de lei, incepand cu 1 ianuarie 2008. Potrivit Ministerului Muncii, cuantumul de 32 de lei va reprezenta alocatia pentru copii in plata in lunile ianuarie si februarie. De asemenea, cuantumul ajutorului lunar pentru sotul supravietuitor se majoreaza cu 25 la suta. Astfel, incepand cu aceasta luna, ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor va creste de la 90 de lei, la 112,5 lei, pentru sotul supravietuitor care beneficiaza de o pensie mai mica de 364 de lei, stabilita in conditiile Legii 19/2000 sau stabilita in fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, precum si daca sotul supravietuitor beneficiaza atat de pensie stabilita in fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, cat si in fostul sistem al asigurarilor sociale pentru agricultori.

Ajutorul se va majora, totodata, de la 35 de lei, la 43,75 lei in cazul sotului supravietuitor care beneficiaza numai de o pensie stabilita in fostul sistem al asigurarilor sociale pentru agricultori si mai mica de 140 de lei.

Pentru a putea primi ajutorul pentru sotul supravietuitor, incepand cu luna in curs, Ministerul Muncii ii roaga pe toti pensionarii care indeplinesc conditiile pentru primirea acestui ajutor sa contacteze Casele Judetene de Pensii in vederea intocmirii dosarelor si depunerii actelor necesare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »