Ajutoare financiare pentru varsta a treia

Magazin Salajean 22 noiembrie 2006 0

Ajutoare financiare pentru varsta a treiaPersoanele care nu beneficiaza de cresterea pensiei ca urmare a majorarii valorii punctului de pensie vor primi, in luna decembrie, un ajutor banesc. Valoarea acestui ajutor este diferentiata, in functie de cuantumul pensiei aflate in plata sau cuvenite, astfel: 60 lei noi, pensionarii al caror cuantum al pensiei aflate in plata sau cuvenite la data de 30 noiembrie 2006 este mai mic de 210 lei; 50 lei, pensionarii al caror cuantum al pensiei aflate in plata sau cuvenite la data de 30 noiembrie 2006 se situeaza intre 211 si 316 lei, inclusiv; 40 lei, pentru pensionarii al caror cuantum al pensiei aflate in plata sau cuvenite la data de 30 noiembrie 2006 se situeaza intre 317 lei si 435 lei, inclusiv. Vor primi sprijin banesc, in valoare de 30 lei, si persoanele a caror pensie este de cel mult 435 lei, inclusiv, si care beneficiaza, partial, de majorarea valorii punctului de pensie.

Pentru beneficiarii pensiilor de urmas, ajutorul se stabileste diferentiat, in functie de numarul de urmasi, astfel: 100 la suta pentru trei sau mai multi urmasi; 75 la suta pentru doi urmasi; 50 la suta pentru un urmas. De retinut faptul ca ajutorul banesc nu se va acorda persoanelor care beneficiaza de pensie de serviciu, acordata in baza prevederilor legilor cu caracter special. De asemenea, ajutorul financiar, care nu face parte din pensie, va fi evidentiat pe un document de plata distinct, altul decat talonul de pensie.

Fondurile pentru plata ajutorului financiar vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »