Ajutoare de stat pentru investitori

Magazin Salajean 1 octombrie 2010 0

Ajutoare de stat pentru investitoriFirmele care dezvolta in Romania investitii de minim 5 milioane euro si creeaza cel putin 50 de locuri de munca vor beneficia de ajutoare de stat de pana la jumatatea banilor investiti. Guvernul a instituit o schema de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile, care vizeaza modificarea plafoanelor de la care firmele care investesc si infiinteaza locuri de munca pot beneficia de ajutor de stat. Potrivit premierului Emil Boc, plafonul a fost coborat pentru ca si IMM-urile sa aiba acces la aceasta forma de sprijin.

Astfel, se vor avea in vedere patru categorii de proiecte eligibile: investitii de 5-10 milioane de euro si minim 50 de locuri de munca; investitii intre 10 si 20 milioane de euro si minim 100 de locuri de munca; investitii intre 20 si 30 milioane de euro si minim 200 de locuri de munca; investitii care depasesc 30 milioane de euro si minim 300 de locuri de munca.

Pentru anul in curs, Guvernul mai are la dispozitie 65 milioane de euro pentru firmele care genereaza afaceri in Romania si creeaza locuri de munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »