Agentii economici sunt tot mai indisciplinati

Magazin Salajean 15 februarie 2007 0

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj informeaza ca, in cursul saptamanii trecute, s-au efectuat 56 de actiuni de control la agentii economici din judet. Aurora Sabou, directorul executiv al OJPC Salaj, a declarat ca inspectorii Oficiului au verificat modul de comercializare si depozitare a sticlelor de apa minerala, a lampilor de gradina si a lampadarelor, precum si felul in care sunt respectate prevederile Legii 349/2002 pentru prevenirea efectelor consumului de tigari. Din totalul de 56 de agenti economici verificati, s-a constatat ca 47 au incalcat legislatia in domeniul protectiei consumatorilor, 8 dintre ei fiind sanctionati cu amenzi in valoare 16.000 RON.

Reclamatii solutionate

Tot in cursul saptamanii trecute, inspectorii OPC au cercetat si solutionat un numar de 14 reclamatii venite din partea consumatorilor. Noua dintre petitii au facut trimitere la calitatea unor produse nealimentare, mai exact la masini de spalat, aragaze, aparate foto, canapele etc., bunuri care desi se aflau in perioada de garantie, au fost refuzate de anumiti agenti economici pentru a le remedia deficientele. Cinci dintre reclamatii s-au dovedit a fi intemeiate, firmele fiind obligate sa repare, sa inlocuiasca sau sa restituie contravaloarea acestora.

Alte doua reclamatii cercetate si solutionate de inspectori au vizat, de aceasta data, produsele alimentare, mai exact cele din carne de pasare pastrate necorespunzator si mierea de albine predata la punctele de colectare, fara a fi facuta plata in termenele stabilite in contracte. In urma verificarilor, agentii economici au fost sanctionati. OJPC Salaj aduce la cunostinta celor avizati ca nu pot comercializa carne de pasare vrac si ca trebuie sa respecte conditiile de depozitare prescrise de producator.

Pe agenda de lucru a inspectorilor, in aceasta saptamana, se afla in desfasurare cateva actiuni de control pentru verificarea masurilor dispuse in procesele verbale incheiate conform Legii 349/2002 pentru prevenirea efectelor consumului de produse din tutun. Vor fi examinati toti agentii economici carora le-au fost acordate termene de solutionare a problemelor constatate, respectiv de amenajare a spatiilor pentru fumatori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »