Agentii economici nu dau doi bani pe consumatori

Magazin Salajean 14 iunie 2007 0

Agentii economici nu dau doi bani pe consumatori

Aproximativ 55 de agenti economici au fost luati la control de catre inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj, in cursul saptamanii trecute.

Aurora Sabou, directorul executiv al institutiei, ne-a declarat ca majoritatea societatilor verificate au incalcat legislatia in domeniu, iar pentru deficientele constatate s-au aplicat amenzi in valoare totala de 20.200 de lei.

In ciuda tuturor amenzilor aplicate, se pare ca agentii economici continua sa sfideze legea in domeniul protectiei consumatorilor si, implicit, pe reprezentantii acestei institutii.

Operator de transport international amendat de OJPC

In perioada de referinta au fost inregistrate opt reclamatii din partea consumatorilor si au fost cercetate si solutionate cinci.

Primele doua reclamatii au avut ca obiect produse de folosinta indelungata defecte in perioada de garantie (telefoane mobile). In urma cercetarilor, agentii economici au fost obligati sa remedieze deficientele sau sa inlocuiasca produsele.

Restul de trei petitii au facut referire la operatorii economici prestatori de servicii. Printre ghinionisti s-a aflat o firma de transport persoane care, dupa spusele sefului OJPC Salaj, presta servicii necorespunzatoare. Grupul de consumatori care au sesizat inspectorii erau nemultumiti de faptul ca bagajele se tineau in mijlocul de transport, printre calatori, masina era incarcata pana la refuz de persoane, iar soferul avea un comportament necivilizat.

Pentru a sustine reclamatia, calatorii au facut si poze in timpul calatoriei. Pentru abaterea constatata a fost aplicata o amenda in valoare de 4.000 de lei, a conchis Sabou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »