Afaceri in scadere pentru Cemacon

Magazin Salajean 18 mai 2010 0

Afaceri in scadere pentru Cemacon

Veniturile producatorului de materiale de constructii Cemacon Zalau s-au diminuat cu 35 la suta in primul trimestru, de la 7,8 milioane de lei, la 5,05 milioane de lei, iar profitul net a scazut de la 550.000 de lei la 20.800 de lei, potrivit raportului de activitate al societatii. In aceeasi perioada, societatea a realizat afaceri de aproape 2,8 milioane de lei, reprezentand mai putin de jumatate din nivelul inregistrat in primele trei luni din 2009.

Situatia financiara a societatii a fost afectata de faptul ca, in primele doua luni ale anului, activitatea de productie a blocurilor ceramice a fost intrerupta, intrucat in perioada de iarna si pe fondul crizei economice, cererea s-a situat mult sub capacitatea de productie, iar stocul existent a satisfacut cererea pe piata. In tot acest interval, personalul de la sectia de productie a fost detasat la punctul de lucru din localitatea Recea, pentru devansarea lucrarilor de investitii la noua capacitate de productie, care va fi data in folosinta la jumatatea lui 2010.

Pentru acest an, Cemacon si-a bugetat venituri in crestere cu 18,5 procente, de la 32,4 milioane de lei, la 38,4 milioane de lei, si un avans al profitului net de la 1,8 milioane de lei, la 3,3 milioane de lei. Principalul actionar al companiei este Broker Cluj, cu o participatie de 11,2 la suta. Actiunile producatorului salajean au fost transferate recent la cota bursei, ceea ce a determinat o crestere cu peste 60 la suta a pretului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »