Adio, impozit minim!

Magazin Salajean 1 octombrie 2010 0

Firmele salajene pot rasufla usurate incepand de astazi: au scapat de impozitul minim. In schimb, vor trebui sa plateasca impozit pe profit, au decis guvernantii. Firmele vor plati de la 1octombrie si pana la 31 decembrie 2010 impozit pe profit, iar de la 1 ianuarie 2011, impozitul va fi tintit spre domenii de evaziune fiscala, a precizat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu. El a mai spus ca a fost mandatat de Guvern ca in termen de o luna sa definitiveze sistemul impozitului forfetar, pentru anul viitor.

Impozitul minim a fost introdus in primavara anului viitor si viza orice agent economic, indiferent daca inregistra sau nu profit. Valoarea lui varia in functie de cifra de afacere a firmei. Astfel, societatile care inregistrau afaceri cuprinse intre 0 si 52.000 de lei erau nevoite sa achite 2.200 de lei, cele cu o cifra de afaceri de pana in 215.000 de lei, 4.300 de lei, in timp ce pentru afaceri de peste 129 milioane de lei, impozitul ajungea la 43.000 de lei.

Firmele care inregistreaza profit platesc impozit de 16 la suta, dar nu mai putin de limita minima aferenta intervalului de venituri in care se incadreaza.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »