Activitatea a 79 de firme, suspendata de Garda Finaciara

Magazin Salajean 21 noiembrie 2007 0

Activitatea a 79 de firme, suspendata de Garda Finaciara

Sanctiuni contraventionale in suma totala 1.334.000 lei, din care 1.128.000 lei amenzi si 206.000 lei confiscari sume si bunuri sunt cifrele care caracterizeaza activitatea din primele zece luni ale acestui an ale comisarilor Garzii Financiare Sectia Salaj, se arata intr-o informare de presa a acestei institutii. Comisarii au efectuat controale curente si tematice privind prevenirea, descoperirea si combaterea evaziunii si fraudei fiscale la un numar de 1.568 operatori economici, constatand abateri la 820 dintre ei. Controalele s-a efectuat in trei schimburi, atat in zilele lucratoare, cat si in cele nelucratoare si sarbatori legale, urmarindu-se in principal respectarea normelor generale de comert si a disciplinei financiare, depistarea si combaterea activitatilor ilicite, precum si legalitatea/ realitatea derularii operatiunilor de prelucrare, depozitare, circulatie si comercializare a bunurilor.

Pentru un numar de 79 de societati comerciale dintr-un total de 534 verificate s-a aplicat si masura suspendarii activitatii pe o perioada cuprinsa intre una si trei luni pentru neregulile constatate la casele de marcat, precum si datorita comercializarii in conditii nelegale a produselor accizate. De asemenea, in 19 cazuri in care au existat indicii de savarsire a unor fapte penale, s-au intocmit note de constatare care s-a trimis organelor de urmarire penala, in vederea continuarii cercetarilor. Prejudiciul cumulat a fost in acest caz de 760.000 lei.

In ceea ce priveste prejudiciul creat bugetului de stat de catre firmele controlate in anul in curs, acesta s-a produs de regula prin neinregistrarea in evidenta contabila a veniturilor, folosirea bunurilor firmei in interes personal, respectiv refuzul de a se supune verificarilor solicitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »