Accesarea fondurilor structurale, problema prioritara a Prefecturii

Magazin Salajean 27 februarie 2008 0

Accesarea fondurilor structurale, problema prioritara a Prefecturii Institutia Prefectului Judetului Salaj a demarat un program de promovare a fondurilor structurale, care va cuprinde si o serie de campanii de informare adresate potentialilor beneficiari. Astfel, avand in vedere lansarea Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, azi, va avea loc campania de informare si promovare a programului in randul IMM-urilor salajene. La actiunea organizata in colaborare cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Salaj, vor fi prezenti Liliana Scercunov – consilier in cadrul Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale si directorul executiv al Oficiului Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie Cluj, Ovidiu Paul Marin.

Referitor la acest program de promovare a fondurilor structurale, prefectul Andrei Todea a declarat ca este extrem de important pentru noi ca astfel de fonduri sa ajunga in comunitatile salajene. In cadrul Institutiei Prefectului, avem personal instruit pentru accesarea fondurilor strucutrale, astfel ca putem oferi informatii celor interesati din toate categoriile de posibili beneficiari, si anume: IMM-uri, autoritati locale, ONG-uri si persoane fizice. De altfel, campaniile de diseminare a informatiei privind fondurile structurale care se vor desfasura in urmatoarele saptamani fac parte dintr-un program initiat de Institutia Prefectului, care se va derula de-a lungul intregului an 2008 si care se vor adresa tuturor categoriilor de posibili beneficiari din judetul Salaj, a adaugat Andrei Todea.

In afara actiunii derulate in colaborare cu CCIA Salaj, in luna martie sunt programate sa se desfasoare alte doua campanii referitoare atat la Ordonanta 7/2006 privind dezvoltarea infrastructurii in mediul rural, cat si la Programul National de Dezvoltare Rurala.

In luna aprilie, se va derula o campanie de informare pe tema resurselor umane. De asemenea, in acelasi scop, Institutia Prefectului va edita un supliment saptamanal, care va cuprinde toate noutatile privind fondurile structurale, instaland totodata si un TELVERDE – 0800 800 617, telefon ce poate fi apelat gratuit de catre cei interesati sa afle detalii privind procedurile ce trebuie parcurse in acest scop.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »