Aberatie fiscala : Pentru autoutilitarele cumparate in leasing, platesti accize retroactive si taxa de prima inmatriculare

Magazin Salajean 19 februarie 2007 0

Inmatricularea autoutilitarelor la finalul contractelor de leasing este blocata de mai bine de doua saptamani, la nivel national, din cauza ca, in perioada 2003 – 2004, autoutilitarelele erau scutite de accize, iar acum procedura de inmatriculare, conform noulului Cod Fiscal, cere si o adeverinta a platii accizelor. Adica, mai pe intelesul tuturor, toti cei care au semnat un contract de leasing, in 2003, cand acciza pentru autoutilitarele aduse era zero lei, trebuie acum, dupa expirarea contractului si cand proprietarul vrea sa faca inmatricularea, sa plateasca retroactiv accizele. Astfel, toti cei cu autoutilitarele in cauza, trebuie, de fapt, sa plateasca taxa de prima inmatriculare, desi masinile au fost achiztionate in sistem leasing, inainte de 2007.

Situatii de asemenea gen au fost des intalnite in majoritatea judetelor din tara. Si in Salaj, cel putin 6 persoane s-au plans la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatricularea Autovehiculelor, de aberanta legii. Dupa ce problema de mai sus a devenit una nationala, Directia Generala a Inmatricularilor de Autovehicule a emis o adresa catre serviciile subordonate, pentru ca angajatii acestora sa atribuie persoanelor care se confrunta cu situatia respectiva numere provizorii pana la clarificarea achitarii taxei in cauza, un astfel de demers fiind inaintat deja la Finantele Publice, ne-a declarat Remus Stanciu, seful SPCRPIA Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »