630.000 de euro pentru 11 scoli din Salaj

Magazin Salajean 17 octombrie 2007 0

630.000 de euro pentru 11 scoli din Salaj

Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj a depus la Bucuresti un proiect pilot pentru obtinerea unei finantari de 630.000 de euro – fonduri Phare, in vederea cresterii participarii scolare a copiilor ce provin din grupurile dezavantajate.

Rosz Rita, inspector scolar pe minoritati si problemele romilor in cadrul ISJ Salaj, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca proiectul – unul dintre cele mai importante derulate de ISJ in acest an – are drept tinta 1.732 de copii si tineri care au nevoi speciale de invatare.

Acest proiect este unul din cele mai importante derulate de ISJ Salaj in acest an, cu atat mai mult cu cat se urmareste cresterea participarii scolare si imbunatatirea rezultatelor la invatatura pentru 1.732 copii si tineri ce provin din grupuri dezavantajate si urmeaza cursurile in 11 unitati de invatamant. Pentru asta avem nevoie de o finantare de 630.000 de euro – fonduri Phare. Proiectul a fost depus deja la Bucuresti, a trecut de prima runda de evaluare si in aproximativ doua saptamani se va afla si raspunsul final al autoritatilor centrale. Din discutiile purtate pana acum cu cei de acolo, exista mari sanse sa primim acesti bani, a declarat Rosz Rita.

Potrivit sursei citate, necesarul de fonduri in acest proiect a fost stabilit in urma unei analize de nevoi realizate de ISJ Salaj in comunitatile dezavantajate, cele 11 scoli selectate fiind unele pilot.

Daca vom obtine finantarea respectiva, in unitatile de invatamant incluse in proiect se vor crea pentru elevi programe de invatare speciale, in conformitate cu nevoile lor, li se va asigura asistenta la efectuarea temelor si cate o masa zilnica. Avem copii cu dificultati de invatare, copii romi care trebuie integrati in societate, copii cu cerinte educative speciale si fiecare din ei trebuie ajutati, a spus Rosz Rita.

A doua sansa

Aceasta a mai informat ca programul A doua sansa s-a desfasurat in anul scolar 2006 – 2007 in patru unitati de invatamant din Salaj, comunitatile beneficiare fiind Tusa, Pusta Vale, Dragu si Valcau de Sus. Au fost formati opt formatori judeteni pe modulul de educatie incluziva, evaluarea lor realizandu-se prin masa rotunda si chestionare. Partenerii ISJ Salaj in derularea acestui proiect au fost Consiliul Judetean Salaj, Casa Corpului Didactic Salaj, Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Salaj, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj, Autoritatea de Sanatate Publica Salaj, Biroul Judetean pentru Romi Salaj, AJOFM Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »