600 de milioane de lei pentru crescatorii de animale

Magazin Salajean 11 ianuarie 2008 0

600 de milioane de lei pentru crescatorii de animale

Guvernul a aprobat pentru acordarea, in acest an, a unui sprijin financiar de 600 de milioane de lei, pentru sustinerea ameliorarii populatiilor de animale. Producatorii agricoli din sectorul zootehnic pot accesa aceste fonduri daca vor sa-si modernizeze unitatea prin introducerea tehnicilor, a biotehnologiilor si a practicilor moderne de reproductie la animale. Din acesti bani se pot achizitiona containere pentru conservarea materialului seminal congelat cu capacitate de peste 20 de litri si cu autonomie dinamica de peste 90 de zile – 3.500 lei/bucata. Deasemenea se pot face investitii pentru imbunatatirea calitatii si a parametrilor de productie in cresterea efectivelor de animale.

Cresterea bovinelor este subventionata, in 2008, cu 7,5 lei/cap, iar la ovine si caprine sunt acordati de stat 3,68 lei/cap. Pentru controlul oficial al productiei de lapte la ovine si caprine sunt acordati 5,18 lei/cap, in timp ce pentru productia de lana la ovine – 0,50 lei/cap.

In ceea ce priveste apicultorii, ei vor putea accesa fonduri in vederea achizitionarii de medicamente impotriva varoozei – 6 lei/familie de albine, dar si pentru repopularea stupilor pe teritoriul national. Acest ultim aspect va putea fi realizat prin achizitionarea matcilor din rasa autohtona, crescatorii urmand sa primeasca 15 lei pentru o matca de albine. Tot pentru apicultori, trebuie mentionat ca acestia pot primi subventii care sa ii ajute la imbunatatirea calitatii productiei de miere, Guvernul acordand 20 de lei pentru fiecare familie de albine.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »