500.000 de lei pentru drumurile din comuna Boghis

Magazin Salajean 5 iunie 2007 0

500.000 de lei pentru drumurile din comuna Boghis

Lucrarile de reabilitare a drumului comunal dintre localitatile Boghis si Bozies vor putea incepe in acest an, ne-a declarat primarul comunei Boghis, Marina Ida Magdolna. Investitia valoreaza circa 500.000, bani asigurati de Consiliului Judetean. Proiectul face parte din planul judetean de dezvoltare rurala. Pana in acest moment, am primit 40 la suta din valoarea totala a sumei de care avem nevoie, respectiv 200.000 de lei, a afirmat Marina Ida Magdolna. Din banii respectivi vor fi asfaltati 1,6 kilometri de carosabil, dintr-un total de 3,3 kilometri. Caietul de sarcini pentru acest proiect a fost achizitionat de trei firme, iar castigatorul va fi cunoscut in 8 iunie.

Sistemul de canalizare, precum si introducerea retelei menajere in cele doua localitati apartinatoare, Boghis si Bozies, va trebui sa mai astepte. Proiectul a fost declarat eligibil, suma pe care am primit-o in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale fiind de 360.000 de lei. Asteptam o noua ordonanta de urgenta prin care sa fie desemnate comunele beneficiare ale fondurilor respective, a afirmat primarul.

Sediu modern pentru Primarie

Un proiect care se afla pe ultima suta de metri este cel privitor la extinderea sediului primariei. Daca lucrarile vor evolua conform graficului, in doua saptamani investitia va putea fi receptionata. Proiectul presupune amenajarea unei sali multifunctionale, care sa fie folosita ca sala festiva, sala de sedinte si sala de oficiere a starilor civile, un oficiu pentru personalul primariei, un coridor si anexe moderne pentru grupurile sociale. Lucrarile includ si amenajarea, la subsolul imobilului, a unui refugiu pentru situatiile de urgenta si a unei incaperi care sa primeasca destinatia de arhiva a autoritatilor locale. Valoarea totala a investitiei este de 220.000 de lei, din care 150.000 de lei sunt asigurati de Guvern, restul fiind aportul bugetului local.

Tot reabilitari de cladiri, precum si izolari termice sunt trecute in lista de prioritati a autoritatilor locale si in ceea ce priveste scolile din comuna. Modernizarea celor doua unitati de invatamant a demarat anul trecut, cand Primaria a primit in acest sens de la Guvern 150.000 de lei. In prezent, prin alte doua proiecte, autoritatile administratiei locale au estimat un necesar pentru lucrari de 320.000 de lei. Nu am primit, insa, toti banii, desi am fi avut mare nevoie de ei. Pana acum, ne-au fost alocati 80.000 de lei pentru scoala veche din comuna si alti 60.000 de lei pentru scoala noua. Ne vom apuca de amandoua lucrarile, urmand sa ne incadram, deocamdata, in sumele primite, a spus Marina Ida Magdolna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »