25 de lei pentru elevii chiulangii

Magazin Salajean 24 mai 2007 0

25 de lei pentru elevii chiulangii

Peste 4.000 de micuti din judetul Salaj au beneficiat in cursul acestei luni de alocatia de stat pentru copii in valoare de 200 lei. Cei 73 de copii cu dizabilitati au primit si ei sprijin. Balanta se inclina cand facem referire la prescolari. Vorbim aici de 13.311 de titulari ce primesc lunar 25 de lei, cat pentru a-si cumpara timp de o saptamana o placinta si un suc zilnic.

O parte dintre mamici sunt avantajate

Anul trecut, parintii care au solicitat indemnizatia primeau lunar din partea statului 800 de lei, iar cei carora li s-a parut potrivit sa intre in posesia stimulentului de intoarcere la munca aveau parte, la interval de 30 de zile, de 300 lei. Aceasta s-a intamplat pana la sfarsitul anului 2006. Din 2007 s-a prevazut o modificare ce avantajeaza, intr-o oarecare masura, mamicile care nu au reusit sa realizeze inaintea nasterii 12 luni de castiguri profesionale supuse impozitului pe venit si nu au nici o sansa sa primeasca indemnizatia. Cuantumul indemnizatiei este in acest an de 600 lei, in timp ce stimulentul pentru mamele sau taticii care vor sa se intoarca la munca este de numai 100 lei. Ambele prestatii financiare sunt insa insotite de o alocatie de 200 lei pentru copilul de pana in 2 ani, respectiv 3 ani pentru cel cu handicap. Ceea ce a facut ca la nivel de judet sa avem aproape 80 de copii cu dizabilitati cu alocatii de 200 lei.

Si abandonul scolar este rasplatit cu 25 lei

Potrivit Directiei Muncii Salaj, printre cei peste 13.311 de prescolari se regasesc si tinerii nescolarizati. Reamintim ca Statul a hotarat anul trecut ca alocatia pentru copii sa fie acordata fara discriminare. Drept urmare, fie ca urmeaza cursurile scolare, fie canu, tinerii vor beneficia de banii din buget. Prin aceasta masura, guvernantii nu au facut decat sa incurajeze abandonul scolar cu 25 de lei si sa-i descurajeze pe elevi. In timp ce tinerii incadrati intr-o forma de invatamant vor fi amagiti mai departe cu cei 25 de lei lunar, cei ce renunta sa frecventeze cursurile unei scoli se vor bucura de un alint nemeritat. In loc sa majoreze macar suta la suta alocatia elevilor, oficialii acorda, practic, sprijin financiar abandonului scolar, un fenomen din ce in ce mai des intalnit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »