Magazin Salajean 6 noiembrie 2006 0

Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Salaj, in colaborare cu Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) au organizat la sfarsitul acestei saptamani la Casa Agronomului din Zalau cea de-a 8-a editie a expozitiei-targ Toamna Salajeana. Au fost expuse produse reprezentative pentru specificul agriculturii zonale din ramurile pomicultura, legumicultura, produse lactate, produse din carne, produse de panificatie si bauturi alcoolice, toate purtand marca made in Salaj.

La deschiderea manifestarilor au participat ca reprezentanti ai autoritatii locale Andrei Todea, prefectul Salajului, Radu Capalnasiu, primarul Zalaului, Mircea Ghiurco, vicepresedintele Consiliului Judetean, Onorica Abrudan, viceprimar Zalau, Vegh Alexandru, subprefectul Salajului. Prefectul Todea a fost de parere ca la anul va trebui sa organizam acest eveniment mai devreme, pentru ca din cauza vremii am pierdut expozitia de animale or, zootehnia este ramura predominanta in zona, abia apoi pomicultura si legumicultura. In discursul sau din deschidere, Primarul Capilnasiu a tinut sa preczeze ca spera ca editia de anul viitor a expopzitiei sa aiba loc pe platoul de marmura din fata prefecturii Zalau adaugand ca agricultorii salajeni si din tara ar trebui sa profite de faptul ca au produse de calitate, cu gust, pentru ca prin aceasta vor putea face fata competitiei externe.

Vicepresedintele OJCA Salaj, Vaida Bela ne-a informat ca manifestarile vor continua cu vizitarea standurilor, urmata de un simpoziion pe tema promovarii produselor biologice, sustinut de prof. dr. Cornel Man, USAMV, Cluj-Napoca. Au avut loc discutii despre Podgoriile Silvaniei, s-au inmanat de diplome agricultorilor care au reusit sa se remarce pe piata.Pentru sambata au fost planificate vizite la fabrica de sampanie din Simleu, La gradina botanica, Jibou, La pastravaria din Tusa etc. Manifestarea s-a incheiat cu un Bal al Fermierilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »