1,6 milioane pentru microbuze in Salaj

Magazin Salajean 29 noiembrie 2007 0

1,6 milioane pentru microbuze in Salaj

Salajul a primit de la Guvern 1,6 milioane de lei pentru a achizitiona 15 microbuze scolare, a declarat ieri Ioan Abrudan, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj. Fondurile au fost alocate Salajului, dar si altor cinci judete din nord vest, dupa ce s-a mai incercat de trei ori cumpararea acestor masini la nivel regional, actiune ce a esuat de fiecare data. Astfel, intreaga regiune a propus Ministerului Educatiei ca licitatiile pentru achizitia microbuzelor scolare sa fie organizata independent la nivelul fiecarui judet. Ioan Abrudan a spus ca s-a ajuns la aceasta modalitate de achizitie pentru ca fondurile alocate in acest sens sa nu se piarda, asa cum s-ar intampla daca banii raman necheltuiti pana la final de an. Dupa ce am ramas singura regiune din tara fara microbuze scolare, am propus ministerului ca fiecare judet sa faca licitatiile independent. Am primit raspuns pozitiv si banii au fost distribuiti in judete, a spus Ioan Abrudan, adaugand ca cele 15 scoli salajene care vor beneficia de acesti bani trebuie sa incarce, astazi cel tarziu, licitatiile pentru microbuze pe SEAP. Urmeaza ca in termen de 12 – 14 zile, sa se semeneze contracte cu firmele producatoare.

Reamintim ca pentru judetele din Regiunea de Nord – Vest trebuie achizitionate 137 de microbuze scolare. Licitatia in acest sens a mai fost organizata de trei ori pana acum, dar de fiecare data ofertele facute de firme nu corespundeau cerintelor din caietul de sarcini.

Inspectoratele scolare din cele sase judete au insistat atat de mult ca masinile sa fie cumparate in 2007 intrucat, daca banii nu ar fi cheluiti pana la finalul anului, ei s-ar resorbi la bugetul de stat. In acest caz, ar fi trebuit alocata anul urmator o alta suma pentru microbuze, iar procesul ar fi trebuit reluat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »