“Zilele Zalăului” în Chicago: românii petrec în marea metropolă americană cu gândul acasă

Florin Negoiţă 11 iulie 2017 2
“Zilele Zalăului” în Chicago: românii petrec în marea metropolă americană cu gândul acasă

Sălăjenii stabiliţi în Chicago, Ilinois, Statele Unite ale Americii, vor sărbători şi în acest an, pentru a paisprezecea oară, “Zilele Zalăului”, cu sufletul şi gândul acasă. Un picnic pe cinste va avea loc duminică, 30 iulie, în loucl în care această sărbătoare s-a ţinut şi în anii trecuţi, respectiv Bunker Hill Forest Preserve. Petrecerea va începe la ora 11. Românii “americanizaţi” se vor putea delecta cu produse la grătar, cu specific românesc, organizatorii publicând pe o reţea de socializare şi lista de preţuri a produselor ce vor putea fi cumpărate de sălăjenii prezenţi la sărbătoarea din Chicago. Astfel, o porţie de mici (cinci bucăţi) cu muştar şi pâine, va costa nu mai puţin de 15 dolari (60 de lei), mici, cartofi prajiti si paine, ceafa de porc, cartofi prăjiti, salată de varză, sau o porţie de fasole cu ciolan afumat, vor costa, fiecare în parte, tot 15 dolari. Un kurtos va costa, de asemenea, 15 dolari iar un langoş cu brânză va costa 4 dolari (16 lei).
Cei prezenţi se vor binedispune şi cu bere românească dar şi cu vin adus de acasă.

 

 

Apreciază și distribuie

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 12 iulie 2017 at 08:51 - Reply

    Am auzit ca l-au invitat si pe Capalnasiu,care va participa pe banii Primariei Zalau.

  2. Anonim 2 17 iulie 2017 at 02:59 - Reply

    Bucurate ca suntem singul oras din Romania, care ne serbam zilele orasului in afara tarii , si in special aici in Usa , in loc sa va mandriti cu asta si sa povestit si la aia mici de acasa cum ducem noi traditia mai departe, voi tot la politica va sta capul si aruncati cu rahat in sarbatoare , lasa ti televizorul si pe spalatorii aia de creiere si priviti lucrurile bune mai mult ca altfel o sa stai acolo si comentezi si tot nu faci nimic , trezeste te frate !!

Lasa un Raspuns »